dijous, 22 de gener del 2009

Campionat regional d'Enduro del Llenguadoc- Roselló


Per primer cop s'organitza aquest campionat que només comptarà amb una prova a la Catalunya Nord . La primera el 26 d'abril a Sant Miquel de Llotes prop de Vinçà. Així que ja ho sabeu si voleu participar en una prova intressant ben aprop i conèixer els preciosos boscos nordcatalans...
-26 abril « enduro des châteaux » à St Michel de Llottes (66) Aquest és el nombre del districte
-5 juliol « endur’Aude » à Cazilhac (11)
-13 septembre « enduro du Paty » à St Julien de Peyrolass (30)
-18 octubre « endur’Haut Languedoc » à Vieussan (34)

Blog d'Enduro francés molt interessant- Enduro tribe-


La gent de tribesportgrup (organitzadors de les Enduro series, l'Enduro des nations, l'Urge Kenya, distribuidors a França de Yeti...) disposen d'un blog força complet. Amb un calendari on recullen la majoria d'esdeveniments d'Enduro a França, notícies, analitzen les bicis de diferents Pros... Molt recomanable. Web
Una informació intressant és que aquest any Frank Parolin correra per l'equip Riviera Bike amb una Mondraker Dune. O les proves del Campionat regional d'Enduro del Llenguadoc-Roselló.

Com entrena Frank Parolin




Frank Parolin quan acaba la temporada canvia d'esport i pensa en una altra cosa. L'any passat va fer molt de tenis. Cap al gener comença l'entrenament de fons. Convina la bici de carretera, el cross country i la cursa a peu. Creu que és fonamental preparar la part física ja que les curses a banda de força tècniques tenen una part de duresa important. Sovint en una cursa fa mitges de 170/175 pulsacions. Després de 2 mesos de fer fons és quan comença a estar a punt i inicia un entrenament més específic convinant BMX i DH. Entrena aquestes modalitats però amb intervals. Com si fos en una cursa. Té un super-circuit que dura1min 20 que té de tot i fins i tot pasareles. On treballa tan l'aspecte tècnic com s'acostuma a l'àcid làctic ja que l'entrena a un ritme alt. En DH, al viure prop dels pirineus té uns bons circuits que intenta preparar en condicions de cursa.
(infos extretes del DVD avalanche 2008)

dilluns, 12 de gener del 2009

Com entrena Remy Absalon


A principi de temporada per agafar fons convina la bicicleta de carretera amb la BTT. Així s'acostuma als esforços de llarga intensitat. Més endavant treballa els canvis de ritme amb exercicis curts d' alta intensitat. També amb la bici de carretera i la de muntanya. Quan utilitza el pulsòmetre treballa amb mitjanes de 180 a 185 pulsacions tot i que pot arribar fins a 200. Prefereix fer una feina cardiovascular de qualitat a fer kilometres i kilometres . També treballa la tècnica de baixada practicant descens pur. Per realitzar aquest treball d'intervals també fa BMX o 4X. El fet de convinar dies diferents d'XC, BMX i DH fa que els entrenaments siguin més intressants. Normalment, excepte la carretera, entrena amb la mateixa bici (la meta 6) tot i que de vegades pel descens pur utilitza la Mini DH Supreme.
(Informació extreta de l'entrevista realitzada al DVD l'avalanche trophy 2009)