dimarts, 15 de juliol del 2008

Comparatiu Bike Parks 08 (La Molina, GranValira, VallNord)

Aquesta nova temporada 2008 arrencava amb noves millores dels diferents Bike Parks pirinencs. Com que sóc curiós de mena no he trigat gaire amb visitar-los i m'agradaria analitzar una mica en profunditat els punts forts i febles de cada estació. És evident que el comentaris que faré son subjectius i que el que a mi m'ha semblat blanc a una altra persona li pot semblar negre. Dit això, comencem.

La Molina

És de les tres la que té un millor accés des de Barcelona (via Collada de Toses o Túnel del Cadí). Ideal per fer un puja-baixa d'un dia.
Aquest any la col.laboració amb Kona feia preveure canvis positius a l'estació.El telecabina de la Tossa d'Alp ens pujarà una 800m de desnivell.Té unes 8 pistes de diferents nivells.
2-Negres
1- Vermella (Té un petit tram que podria ser negra)
3-Blaves
2- Verdes
Les pistes acostumen a ser corriols força estrets i al principi de temporada es troben en bon estat. La zona de d'alt de tot té força pedra “suelta”. Predominen les que discorren entre el bosc. La nova pista blava (Marmota) és molt recomanable. És força ràpida i té unes vistes espectaculars. La zona del wood park també és molt recomanable i la majoria de pasareles són força asequibles pels debutants. També existeixen alguns camins que ens poden dur fins a Alp però hauriem de remuntar després amb els nostres pròpis mitjans (són circuits molt bonics).

Resumint: A la molina hi trobareu majoritàriament camins estrets i tècnics amb pocs peraltes artificials, recorreguts bonics i molt poca gent. És molt aprop de Barcelona i el tema del lloguer aquest any ha millorat molt. Queda per veure com faràn el manteniment de les pistes que l'any passat va deixar força que desitjar.

Recomano: La nova pista Marmota, La guineu a partirdel seu tram de bosc i el wood park.

Allotjament:
Al Refugi Pere Carné costa uns 20 euros passar la nit i esmorçar i podreu guardar la bici en una habitació. Són molt amables i l'ambient és força acollidor. Telf 629729962

GranValira

És la que té més pistes.
3- Negres (La pista Slopestyleés negra però té salts per tots els nivells i la resta és força asequible)
3-Vermelles
4-Blaves
3- Verdes (2 son pistes que conecten sectors)
La majoria de pistes són fetes amb màquina, són amples i ben aperaltades. La conducció per la majoria de pistes és molt ràpida i fluida.El sistema de camins té, en general, un bon drenatge en casos de pluja. Tot i que la pista del Nou Obac queda força negada després de ploure.

Resumint:Trobarem unes pistes amb força elements artificials molt ben construides i peraltades. Que fan que la conducció sigui molt ràpida i excitant. Tens moltes pistes i per tos els nivells.De moment tenen un bon manteniment. És un bon lloc per iniciar-se.

Recomano: Les 2 Parabòliques (increïbles), l'Slope Style (és força curta), la Cova i la Fosca.

VallNord

És la més coneguda gracies a la bona política comunicativa de l'estació i als esdeveniments de gran categoria que organitzen.Té 9 pistes tot i que 3 són variants. També disposa d'un 4 cross.
1-Negra
5-Vermelles
3-Blaves
Les pistes de la zona baixa tenen un gran desnivell i enguany s'han millorat força. Els frens pateixen bastant. La route 66 l'han feta força ampla, ben aperaltada i plena de salts. La Megavalanche ara és més asequible. L'Skippy Track s'ha millorat i el wood park té nous mòduls. Aquest any s'hi miren molt amb el manteniment i han creat els bike camps que a canvi de treballar-hi uns dies t'ofereixen forfait i allotjament gratis.

Resumint:Els circuits estan força treballants, predominen els forts desnivells i els circuits tècnics.

Recomano: Skipy track, Route 66, Maxiavalanche

Allotjament: Recomano per qualitat i serveis l'Hotel Magic la Massana (4 estrelles)on pots deixar la bici a l'habitació. El preu si fas la reserva per internet és més asequible.

Les 3

Per mi la guanyadora és Gran Valira. És la que té més pistes, ràpides i fluides. Hi ha força ambient biker. VallNord té uns recorreguts més tècnics i cuidats.També hi ha molt d'ambient ciclista però es queda una mica petita. La Molina ha millorat força però de moment el públic no l'acompanya, es prou gran però tenen poc manteniment. Les 3 estacions fan cada any esforços per millorar i esperem que els números els acompanyin pel futur del nostre esport.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Caña al mono, m'alegro que hagis pogut visitar els diferents bikeparks, vaia enveja em dones ejej, per cert menys noticies i mes anecdotes teves i experiencies que es lo que mola!!!! Una abraçada