dilluns, 30 de juny del 2008

Pau Reixachs guanya la primera prova de l'Open Bike Pirineus a la Molina









Video de l'arribada dels tres primers.

L’Open Bike Pirineus, que consisteix en un descens en bicicleta en format Avalanche, s’ha estrenat avui a La Molina Bikepark amb la participació de 50 bikers de tots els nivells. La segona etapa tindrà lloc al Grandvalira Mountain Bike Park el 20 de juliol.

La prova ha tingut un desnivell de prop de 700 metres i el circuit recorria pistes verdes, blaves i negres plenament ciclables i la cursa ha estat traçada per a tots els nivells i era assequible a bicicletes d’enduro i de descens. La baixada s’ha iniciat a la pista Forestal a la part alta del telecabina i l’arribada estava muntada a la base del telecabina Alp 2500, on s’ha celebrat el lliurament de premis i una botifarrada per a tots els participants i acompanyants.

La competició ha consistit en dues mànigues, una primera classificatòria en que s’ha donat sortida massiva a grups de 16 riders segons l’ordre d’inscripció. Segons els temps cronometrats a la primera màniga s’han establert els grups de sortida de la segona màniga, sortint els millors temps en última posició. D’aquesta segona màniga han sortit tres classificats per categoria (infants i homes) i el millor classificat de totes les categories ha esta Pau Reixachs amb un temps de 8:27:57, seguit de l’argentí afincat a Andorra Diego Alvaro amb 8:29:61 i tercer ha entrat Albert Batlle amb 8:32:07.
Pel que fa als infantils el primer ha estat Dani Robau amb 10:02:76 seguit de Eric Martín amb un temps de 10:23:46 i el tercer al podi ha estat Adrià Navarro que ha fet 10:39:15. Cas destacar també el premi especial que s’ha atorgat a l’inscrit més jove que ha estat Roger Jiménez d’11 anys d’edat.

dijous, 26 de juny del 2008

Open Bike Pirineus a la Molina

OPEN BIKE PIRINEUS
Premis i sorteig de material:
Þ 4 BTT
Þ 1 Bici urbana
Þ Ulleres Adidas
Þ Roba No Code
Þ 3 Invitacions helibike Andorra
Þ Tots els inscrits tindreu una samarreta Maxiavalanche
Per optar a guanyar els premis cal inscriure’s a les dues proves: La Molina i Grandvalira.
Al final de la segona prova, a Grandvalira, es farà un sorteig entre tots els participants a les dues proves. El material per sortejar s’exposarà a la Molina.
Dissabte 28 de juny: jornada de portes obertes per a tothom. Es podrà reconèixer el circuit Maxiavalanche que ja estarà marcat.
Preus Inscripcions:
Þ Pre-inscripcions:
§ 2 proves: 42 €
§ 1 prova: 22,5 €
Þ Inscripcions el mateix dia de la prova
§ 2 proves: 47 €
§ 1 prova: 25 €
Pagament el mateix dia de la prova a l’estació.
Més informació a www.lamolina.cat

divendres, 20 de juny del 2008

Video sobre l'Enduro de Kielder 08

Resum sobre la jornada de l'enduro de Kielder al freecaster.tv.
http://www.freecaster.com/1000006_1005043

dimecres, 18 de juny del 2008

Red Bull Trail Fox 2008

Pau Reixachs amb la seva nova Bionicon Ironwood







Aquest passat cap de setmana s'ha realitzat a Suïsa una nova edició de la Red Bull Trail Fox una competició que conbina diferents especialitats. Hi ha una competició de Dirt Jump i una altra que convia l'Enduro, el DH i el Freeride. Si voleu vere'n un resum clickeu aquí http://www.vimeo.com/1186342?pg=embed&sec=1186342
Hi ha una cursa de Freeride, una de DH marató i un enduro nocturn. El que fa més punts en totes les proves guanya la competició.


La meva Maxiavalanche



Video de l'equip EOBIKES de Figueres
http://www.youtube.com/watch?v=bFtOL6w2VDQ&eurl=http://www.eobikes.com/maxi-avalanche/
video de la Maxi fet per Vallnord
http://www.vallnordbikepark.com/galeria_videos_maxiavalanche_2008.asp


Arribo a Andorra el divendres a la nit. A última hora em van trucar per canviar-me l'hotel a un de més bó pel mateix preu. L'Hotel Màgic de la Massana és impressionant, banyera, nevera, internet i fins i tot SPA en una altra planta.
L'endemà em llevo amb nervis pel fet de que em vaig deixar el certificat mèdic i no sabia si podria participar. Al final la meva dona me'l va enviar per e-mail i es soluciona el problema. Agafo tot el que crec que puc necessitar, barretes energètiques, aigua, eines, paravent... i cap amunt. Després d'agafar tres remuntadors arribo al Pic del Cubill i començo a baixar. Em feia una mica de respecte de que fos un recorregut molt tècnic i no estigués a l'alçada. Al principi corro una mica encarcarat però de mica en mica agafo confiança i guanyo fluidesa. Arribo a baix, el recorregut és impressionant. És exigent sobretot en la part baixa però prou asequible. De tota manera m'esperava més part de pedaleig, el circuit per mi és força ràpid. De fet mai havia participat en cap altre competició de mountain bike ni molt menys de DH. Si que havia fet pedalades populars però mai competitives. M'hi vaig apuntar una mica per saber el que era i per que reunia el que més m'agrada de la bici de muntanya, baixar corriols i una mica de pedaleig.
Cap al migdia fem la manega que determinarà l'ordre de sortida de l'endemà. Una espècie d'assaig general. Van cridant els noms i ens anem col.locant. Els Pros ja han sortit fa una estona, ha sigut espectacular, com un ramat de bùfals embogits han desaparegut en un moment.
Video de la sortida
http://www.youtube.com/watch?v=yWlUC2y4UOg&eurl=http://www.andorramania.ad/videos
Miro els altres corredors i començo a pensar que la cosa em va una mica gran. La gent sembla força experimentada i abunden els corredors de DH. Em tranquilitzo, jo he vingut a passar-m'ho bé i a gaudir de la baixada. Espero que sobri un espai quan comenci la estampida i anar fent. El director de la cursa anuncia que falten 5 segons i donen la sortida. M'ho prenc amb calma, estic envoltat de corredors i encara que vulgui no em puc moure. S'obre un espai i començo a pedalar. Es roda a gran veliocitat (per mi) i el corredors pasen pel meu costat alguns descontrolats cauen. Arribem als primers colls d'ampolla del circuit i la gent baixa de la bici. M'espero que em toqui passar i continuo, vaig topant-me amb poca gent i baixo força fluid. Arribo a baix sencer i content sense haver caigut. Temps 35 min a molta gent li semblarà una barbaritat però jo m'ho he passat de fàbula.
L'endemà matí ens disposem a fer la segona mànega, avui fa núvol a diferència d'ahir que va fer un dia esplèndid. Surten els pros com posseïts, quins salts quina velocitat... Després els primers de la Maxi promo i al cap d'una estona nosaltres. Surto una mica més fort que el dissabte però durant tot el recorregut em vaig trobant més taps que el dia anterior. Arribo a baix pensant que havia superat de llarg els 35 minuts, però al final resulta que havia tornat a fer 35 min. Trobo una colla que coneixia de Figueres, una gent molt maca amb la que fem temps fins la segona mànega.
Arribem al Pic del Cubill per realitzar de nou aquests 1300m de desnivell negatiu. Fa bastant de fred i vent. Comença a ploure quatre gotes. Esperem que ens toqui, després del que sembla una eternitat em toca. Surto més fort i aquest cop tot i alguns taps realitzo bastants avançaments. El tramp dels prats alpins, els revolts enllaçats, la zona del bosc més plana, el tros de pedaleig pel llarg corriol, la zona més tècnica i finalment la baixada pel tùnnel del rierol. Arribo a baix força sencer amb la sencació de que hauria pogut donar més. Temps 34 minuts, 186 punts, posició 53 de la categoria Maxi Promo Màster 30 (els que tenen entre 30 i 40 anys) que erem prop d'un centenar. Carai, estic eufòric i sencer. Cap caiguda. L'experiència m'ha encantat. Ara la propera l'Open Bike Pirineus a la Molina i Gran Valira.

Lopes guanya la Maxiavalanche de VallNord

El Nordamericà Brian Lopes es va endur la victoria després d'un important frec a frec amb el corredor francés Frank Parolin. Remy Absalon, que corria amb la mà convalecent d'una fractura, esgarrapava la tercera posició. El català Tomàs Misser entrava en quarta posició colze a colze amb Vicent Julliot. Per la seva banda el jove Xavi Cabau quedava catorzé en l'escratch final i primer en Júniors per davant de Yago Garay.
Brian Lopes va demostrar la seva gran polivalència (múltiple campió del món de 4X) i va guanyar les dues manegues. La prova va convocar uns 400 participants que van sortir en diferents tongades d'un centenar de corredors. El dissabte es realitzava la classificació per la posició de sortida del diumenge. L'endemà hi havia dues mànegues una al matí i l'altre al migdia. En la classificació es sumaven els dos temps. Hi havia dues categories la de la Copa d'Euro de DH marató i la Maxi Promo per la resta.

dilluns, 2 de juny del 2008

Xavi Cabau, enduro de ponent




Xavi Cabau ha guanyat l'enduro de Kielder davant de tot un Danny Hart. Aquest any porta una temporada força espectacular. Amb tan sols 17 anys ja té una experiència que voldrien molts. L'entrevistem per conèixer millor un dels grans pilots catalans d'enduro mtb.

Com van ser els teus inicis?

Vaig començar saltant voreres pel poble quan tenia uns 10 anys.... vaig trobar que allò era absolutament flipant. Així va ser on vaig tenir la primera gran enganxada amb aquest esport...Després els meus pares em van dur a algunes marxes cicloturistes amb la meva primera bicicleta rigida....amb el temps va arribar la meva primera màquina de doble suspensió, per a enduro, amb la que vaig començar a competir en carreres de ral.li...(trobava que pujar estava bé, però on jo disfrutava realment era baixant)...
Em vaig enganxar a fer street amb la rígida i crec que aquesta ha estat una de les claus per aconsegir un bon nivell físic i tècnic.

Quan va començar a ser la BTT una cosa més seriosa i quins canvis va suposar en la teva vida.

La cosa es va posar ''seria'' quan vaig conèixer al Pau (Reixachs)....
Ell em anar tirant floretes sobre lo bé que ho feia i vam començar a anar a alguna carrera de descens junts(jo competia amb rígida i ell amb una doble de ral.li)....Un any després ja teniem algún esponsor i ens podiem permetre el luxe de còrrer amb unes bones màquines com van ser les nomads de Santa Cruz. Utilitzavem la mateixa bici tan en carreres de ral.li com de descens o descens marathó.
En que consiteix, a grans trets, el teu entrenament ?

Basicament quan entreno paso molt de temps fent carretera amb la bici d'enduro...(casa meva està a una bona estona de les trialeres i aquest es el principal problema que tinc ja que no tinc gaire temps) cal dir que es d'aquí d'on surt el meu nivell físic . També faig gimnàs quan no puc agafar la bici, però no m'agrada gaire...a l'estiu i en temporada miro de no fer gens de peses, intento que fer-ho tot rodant.
És molt importan per mi seguir fent street.... em gratifica molt i em dona tècnica.
Quines espectatives tens per a la temporada 2008 ?

Espero fer un bon paper a totes les carreres d'enduro del país, aixi com l'Avalanche trophy i sobretot la Copa d'Europa de descens marthó.
En quant a descens pur, puc fer un bon paper en el Campeonat d'Espanya i a la Maxxis...també participaré en la Copa Guak arreu de la peninsula..
La copa catalana no crec que la faci tota ja que em coincideixen moltes dates.

Parlan's una mica dels teus equips ?
Aquesta any estic competin am lajuda de XMS que em proporcionen material de la marca Devinci. Amb ells vaig a les carreres de DH com les maxxis o les proves Guak...tinc molt bona relació amb ells tot i que són a Madrid i ens veiem poc. Es perucupen molt pels seus corredors i son gent professional.
Amb el Pau vaig a les carreres de Dh marthon (que són les que realment ens agraden).El descens esta molt bé però en realitat només actúa com a complement...

Tú i en Pau heu viatjat força. Amb quin lloc et quedaries per anar en bici (DH, Enduro…) ?

Per fer enduro sens dubte em quedo amb en nord d'Anglaterra. Ara (després de Kielder)
entenc perqué hi ha tants pros per allà...
Pel descens crec que a catalunya s'està mol bé. Hi ha molts cirquits i molt variats...
Recomanan's un lloc i una ruta per entrenar Enduro a Catalunya.

Si voleu posar a prova els vostres límits us recomano que contacteu amb el Pau...les seves trialeres són de lo més bèstia per fer en enduro...
Sino, jo us recomanaria zones mes divertides i verdes, com ara tota la zona de Prades...o bé el Roselló, al costat de Lleida mateix, que es on antreno jo
(són baixades curtes i molt rapides amb un paisatge força verd i un terreny
que a l'hivern i humit et permet rascar els limits a cada corba).

Punts foros i febles del teu pilotatge?

Els meus punts forts són la velocitat i sobretot el fisic. Fallo en trams pronunciats i tècnics..

Quins són els teus principals rivals?

Antonio Ferreiro es el numero 1 en DH i en DH marthó tinc diversos rivals....Yago Garay (guak-trek) o l'Angles Dany Hart (lapierre saab salomon) entre d'altres..

Com veus l'actual panorama català pel que fa a l'Enduro?

Malament...som pocs,espero que la cosa creixi i els del descens pur comencin a obrir els ulls..

Que hi trobes a faltar?

Sobretot més proves i ajut de les federacions...

A finals de 2007 Nicolas Voulloiz guanyava l'Avalanche de la Reunión amb una bici de 140mm de recorregut a darrera i 160mm de forquilla. Creus que veurem més vegades aquest canvi en aquesta mena de competicions ?

Crec que la manera de portar la bici es algo molt personal. Hi ha gent que perfereix treure pes a canvi de comfort i viceversa... Lo importat per a mi és estar a gust amb la teva pròpia bici.Sino, senzillament no et divertiràs.

Parlan's una mica de les teves noves bicicletes Da Vinci. La Wilson i la Hectick? Que els hi has canviat?
Les porto molt ben montades totes dues, la Wilson porta una forquilla marzocchi 888 amortiguador fox DH air ,llantes deemax.És una bicicleta per baixar molt a fondo.. i porta una geometría molt personalitzable. La hecktik és la meva preferida. És una bici de enduro 100% porta una marzocchi 55, llantes shimano xt i muntatge full shimano xtr. Per a enduro es una pasada i es molt dòcil, que és el que m'agrada.
Donan's alguns consells per còrrer un Enduro o descens Marató? La Roba, equipatge, bici, estratègia, tècnica...

La clau en els descensos marathó és no jugarte-la tontament i reservar molt bé el físic. Aixó com en la mecanica…has de saber regular-te en 3 manegues classificatories i 2 de carrera. Moltes vegades per una simple tonteria et quedes fora de la carerra…. En quan a equipatge jo destacaria el camelback. Hi ha gent que en porta i gent que no… jo gairebé sempre en porto(eines, una mica daigua…). La tècnica es molt pesonal…has de baixar ràpid sense malgastar energia i per les línies bones.És molt importan agafar una bona linia i retallar al màxim els trams.

Perfil
Edat:17
Categoría: JUNIOR de 2n
Hobbys: música, sortir de festa, i molta bici
Altres esports: els meus inicis van ser com a alpinista...
Un menjar : la pasta

Èxits esportius 2008 :
-1r junior i top 10 al enduro a la avalanche trophy de Kielder.
-2n junior i 6e scatx al DH de copa catalana de torrelles de llobregat
-3er junior a la maxxis cup de la Vall d’Uixó.
-3r al campionat de cataluña de 4x.
-Campió de Catalunya de descens al 2006.
-Campió de l' allriders select al 2007.